Despre noi

Service IT Unisoft

Istoric companie

Înfiintata la Reghin, jud. Mureş, în anul 1990 , firma UniSoft S.R.L. a fost una dintre primele firme apărute în domeniul IT în România post-decembristă. Fondatorii ei, Cornel Suceava şi Sorin Bordianu, doi tineri programatori cu vastă experienţă în domeniile limbajelor de asamblare şi al proiectării şi realizarii bazelor de date, au avut ca ţel transformarea tehnicii de calcul, în special a calculatoarelor personale, aflate şi ele în acel moment la început de drum, într-un instrument eficient de lucru pentru tinerele firme româneşti.

În anul 1991, beneficiind de sprijinul d-lui Bozodi Sandor, în calitate de consultant în materie de contabilitate, precum şi de cunoştinţele şi experienta d-lui Ilyes Berci, în calitate de programator de baze de date, cei doi s-au pus pe treaba şi au reusit să scoată pe piaţă unul dintre primele programe complexe de contabilitate româneşti, „Universal GestCont”, cotat de catre revista de specialitate „Byte” ca fiind cel mai bun program de contabilitate la acel moment. La acesta s-a adaugat ulterior şi un program de gestionare a mijloacelor fixe, MiFix.

Acest pachet de programe a avut un deosebit succes în special în judeţul Mureş şi în câteva dintre judeţele adiacente, astfel încât, venind în întâmpinarea necesităţilor clienţilor, firma şi-a extins începând din anul 1995 domeniul de activitate, oferindu-le acestora, şi nu numai lor, servicii de un înalt nivel calitativ în domeniul hardware (reparaţii şi întretinere calculatoare şi periferice, comerţ şi consultanţă în domeniul tehnicii de calcul, proiectarea, executarea şi întretinerea retelelor de calculatoare, etc.).

Departamentul de hardware, condus de dl. Radu Uţă s-a dezvoltat în continuare, astfel încât , în anul 1997 firma a devenit dealer NetSoft în domeniul furnizării de internet pe dial-up şi de mare viteza, iar în 2003 şi-a oficializat colaborarea îndelungată cu firma Sistec, una dintre cele mai puternice firme romanesti pe piata comerţului cu tehnica de calcul, componente, periferice şi consumabile, devenind dealeri ai acesteia în zonă.

În 2002 am început să oferim soluţii complete pentru prezentarea şi promovarea companiilor pe internet şi nu numai (situri web complete şi toate serviciile necesare pentru un site de succes, creearea identităţii vizuale a unei companii şi toate elementele grafice necesare). Tot în acest an firma a început sa ofere şi servicii de instruire în utilizarea diferitelor programe de calculator.

În anul 2003 , datorită creşterii şi diversificării puternice a activitaţii în toate domeniile de activitate, din dorinţa de a asigura un standard mai ridicat al serviciilor oferite, activităţile legate de producerea, dezvoltarea, întreţinerea şi comercializarea programului de contabilitate „Universal GestCont” au fost transferate unei firme nou create, specializate în acest domeniu, firma UniSoft S.R.L., aceasta urmând să-şi continue activitatea în domeniile hardware, vânzări de produse IT şi webdesign.

Departamentul de hardware, condus de dl. Radu Uţă s-a dezvoltat în continuare, astfel încât , în anul 1997 firma a devenit dealer NetSoft în domeniul furnizării de internet pe dial-up şi de mare viteza, iar în 2003 şi-a oficializat colaborarea îndelungată cu firma Sistec, una dintre cele mai puternice firme romanesti pe piata comerţului cu tehnica de calcul, componente, periferice şi consumabile, devenind dealeri ai acesteia în zonă.